Slaný dýňový koláč podle Boženy Tompichové
Chutná stejně dobře jako sladké dýňové koláče!
Suroviny:
500 g dýňové dužiny
300 g hrubé mouky
4 vajíčka
1 větší cibule
150 g uzeného masa
150 g strouhaného sýra
250 ml mléka
3 stroužky česneku
1 prášek do pečiva
majoránka
pepř
sůl
tuk do pekáčku nebo zapékací mísy
Postup:
- Vejce se špetkou soli ušleháme, přidáme hrubě nastrouhanou dýni a jemně nakrájenou cibuli. Přilijeme mléko a zamícháme.
- Vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem, strouhaný sýr a na kostičky nakrájené maso. Ochutíme utřeným česnekem, majoránkou, pepřem a podle chuti dosolíme.
- Těsto dáme do vymazané zapékací mísy a v předehřáté troubě upečeme do zlatova.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka