Slaný dýňový koláč podle Boženy Tompichové

Chutná stejně dobře jako sladké dýňové koláče!

Suroviny:

500 g dýňové dužiny

300 g hrubé mouky

4 vajíčka

1 větší cibule

150 g uzeného masa

150 g strouhaného sýra

250 ml mléka

3 stroužky česneku

1 prášek do pečiva

majoránka

pepř

sůl

tuk do pekáčku nebo zapékací mísy

Postup:

  1. Vejce se špetkou soli ušleháme, přidáme hrubě nastrouhanou dýni a jemně nakrájenou cibuli. Přilijeme mléko a zamícháme.
  2. Vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem, strouhaný sýr a na kostičky nakrájené maso. Ochutíme utřeným česnekem, majoránkou, pepřem a podle chuti dosolíme.
  3. Těsto dáme do vymazané zapékací mísy a v předehřáté troubě upečeme do zlatova.