Slané dýňové muffiny
Dobrá svačina nebo příloha k vydatnější polévce.
Ingredience
- 7 lžic pyré z dýně hokaido
- 9-10 lžic polohrubé mouky
- 1 vejce
- 100 ml mléka
- 1 lžička kypřicího prášku
- 100 g balkánského sýra nebo fety
- sůl, tymián, olivový olej
Postup:
- Část dýně nakrájíme, rozložíme na pečicí papír pokapaný olejem, osolíme a přidáme trochu tymiánu. Upečeme pěkně do měkka.
- Měkkou dýni rozmixujeme na pyré – bude nám stačit 7 lžic. Případný zbytek můžeme použít do polévky nebo na přípravu jiného pokrmu.
- Přidáme vejce, mléko, většinu nastrouhaného sýra – menší část nakrájíme na malé hranolky a odložíme. Pak přidáme mouku s kypřicím práškem. Pokud je to nutné, dosolíme.
- Těstem plníme papírové košíčky v muffinové formě – stačí do tří čtvrtin, těsto pečením nabyde. Na povrch každého muffinu dáme malý kousek balkánského sýra a v dobře předehřáté troubě upečeme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka