Severočeské průmyslové zóny patří mezi nejlepší

13. listopad 2003
Zprávy

Průmyslová zóna roku - tak se jmenuje soutěž, kterou každoročně vyhlašuje agentura CzechInvest pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu. Letos se udělovala ocenění ve třech různých kategoriích. Vyhlášení výsledků proběhlo za účasti premiéra Vladimíra Špidly a ministra průmyslu a obchodu Milana Urbana v Teplicích. Velký úspěch slavily zóny ze severu Čech.

V kategorii "Zóna s největším ekonomickým přínosem" si první cenu odnesla IV. etapa Průmyslového a logistického centra Lovosice. Jako druhá nejlepší "Zóna s největším společenským přínosem" skončil Průmyslový park Verne v Klášterci nad Ohří. Zvláštní cenou "Zóna s nejvhodnějším urbanistickým řešením" ocenili organizátoři Průmyslovou zónu Severní Předlice v Ústí nad Labem.

"Ke konci loňského roku bylo u nás připraveno 71 průmyslových zón," řekl ředitel pořádající agentury CzechInvest Martin Jahn a podle něj mají o Česko investoři velký zájem. "Máme největší příliv investorů jak celkový, tak i na hlavu, proto zažilo budování průmyslových zón v posledních letech značný rozvoj."

autor: Pavel Kozler
Spustit audio