Senioři zpříjemnili všední odpoledne seniorům v domově důchodců v Kadani - povídáním o knížkách

19. březen 2015

Obyvatelé kadaňského domova důchodců se v senior klubu pravidelně setkávají se zajímavými lidmi. Tento týden mezi ně přišli regionální spisovatelé. Jakýmsi bonusem byl fakt, že hosté i publikum už byli ve věku, který nazýváme seniorským. Věkový průměr snižovali jen studenti kadaňského gymnázia, kteří s domovem pravidelně spolupracují.

Zdeněk Kučera píše básně. Jak sám přiznává, začal v dobách, kdy začínal a první slávu sklízel populární Semafor. Od té doby si Zdeněk Kučera píše básně a texty k písničkám. Dlouho jen do šuplíku, ale v pozdním věku i do dvou oficiálně vydaných sbírek.

Dalším hostem v domově důchodců byl Václav Pinta -přední český numismatik, který píše nejen o mincích ale také o historii Chomutovska. Je autorem knihy pohádek, zmapoval zapomenutou mincovnu z doby Karla IV. a vydal i knihu krušnohorských pověstí.

Bývalý učitel a dlouholetý ředitel chomutovské knihovny Zdeněk Hejna

Zdeněk Hejna představil seniorům nejen je, ale i knížku nejčerstvější regionální autorky - modelky a missky Veroniky Kašákové, která otevřeně vzpomíná na své dětství v dětském domově. Poslouchejte…

autor: Lenka Šipošová
Spustit audio