Sekaná se zakysanou smetanou
Smetana pěkně zjemní konzistenci.
Ingredience
- 600-700 g mletého masa (vepřové nebo směs s hovězím)
- 100 ml kysané smetany
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1 malá cibule
- sůl
- pepř
- nebo směs koření do mletých mas
- strouhanka
Postup:
- Mleté maso osolíme, opepříme, zapracujeme vejce, jemně nakrájenou cibuli a utřený česnek a nakonec po částech zapracujeme kysanou smetanu. Je-li směs příliš řídká, zahustíme trochou strouhanky.
- Z hmoty mokrýma rukama vytvarujeme šišku, povrch uhladíme, položíme na dvě špejle do pekáčku a mírně podlijeme – sekaná se pak nepřipeče.
- Ve vyhřáté troubě upečeme, podáváme s bramborami nebo s bramborovou kaší nebo za studena s chlebem a volíme salát podle chuti.
Související
-
Houbová sekaná nebo karbanátky
Suroviny: 4 den staré housky, hrst sušených hub (nebo čerstvé), cibule, petrželka, sůl, pepř, mléko, 1-2 vejce, případně kousek celeru, trochu tuku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka