Sardinkové toasty

Rychlé pohoštění i pro ty, kteří ryby moc nemusí.

Suroviny:
toastový chléb (raději celozrnný)
sardinky
asi 3 rajčata
100 g plátkové goudy
citron
sůl
pepř

Postup:

1. Toastový chléb opečeme jen po jedné straně, otočíme a na neopečenou stranu dáme plátky rajčat, podle chuti je osolíme a opepříme, položíme na ně 1 nebo 2 sardinky, zakapeme citronem a přikryjeme plátkem sýra.

2. Připravené toasty naskládáme na plech a v předem rozehřáté troubě zapečeme, až se sýr začne roztékat. Podáváme teplé.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.