Sardinkové toasty
Rychlé pohoštění i pro ty, kteří ryby moc nemusí.
Suroviny:
toastový chléb (raději celozrnný)
sardinky
asi 3 rajčata
100 g plátkové goudy
citron
sůl
pepř
Postup:
1. Toastový chléb opečeme jen po jedné straně, otočíme a na neopečenou stranu dáme plátky rajčat, podle chuti je osolíme a opepříme, položíme na ně 1 nebo 2 sardinky, zakapeme citronem a přikryjeme plátkem sýra.
2. Připravené toasty naskládáme na plech a v předem rozehřáté troubě zapečeme, až se sýr začne roztékat. Podáváme teplé.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.