Samuraj
Po dobrém jídle se ani samurajovi nechce páchat harakiri...
Suroviny: Jakékoli minutkové maso, cibule, 2-3 feferonky, sůl, pepř, červená nepálivá paprika, karí, worcestrová omáčka.
Pracovní postup: Maso nakrájíme na kostičky (může to být např. vepřová kýta nebo kuřecí řízky...), nakrájíme také cibuli a smícháme s ostatními surovinami. Dáme do ledničky aspoň na 4 hodiny odležet a pak dáme na rozpálený tuk. Podáváme s opečenými bramborami, hranolky nebo chlebem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU MARIE GUDROVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.