Salát ze špekáčků

Pokud vám o víkendu nepřálo počasí na grilovačku a v lednici zbyly špekáčky, udělejte si z nich salát.

Suroviny:
7 špekáčků
sklenička sterilované sladkokyselé perlové cibulky
2 papriky (1 zelená, 1 červená)
150 g majonézy
sůl
pepř
případně strouhaný křen

Postup:

1. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.

2. Cibulky překrájíme a přidáme ke špekáčkům.

3. Papriky zbavíme semínek, nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy se špekáčky a cibulkami. Podle chuti osolíme, opepříme.

4. Nakonec vmícháme majonézu a chuť můžeme ještě doladit trochou strouhaného křenu – můžeme použít i sterilovaný.

5. Podáváme s pečivem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.