Salát ze špekáčků
Pokud vám o víkendu nepřálo počasí na grilovačku a v lednici zbyly špekáčky, udělejte si z nich salát.
Suroviny:
7 špekáčků
sklenička sterilované sladkokyselé perlové cibulky
2 papriky (1 zelená, 1 červená)
150 g majonézy
sůl
pepř
případně strouhaný křen
Postup:
1. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.
2. Cibulky překrájíme a přidáme ke špekáčkům.
3. Papriky zbavíme semínek, nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy se špekáčky a cibulkami. Podle chuti osolíme, opepříme.
4. Nakonec vmícháme majonézu a chuť můžeme ještě doladit trochou strouhaného křenu – můžeme použít i sterilovaný.
5. Podáváme s pečivem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.