Salát z červené řepy s jablky
Poslouží i jako předkrm.
Ingredience
- 3-4 vařené nebo pečené červené řepy
- 2 jablka
- 1 cibule
- 1 malý kelímek kysané smetany
- sůl, pepř, strouhaný křen, trochu citronové šťávy
- 1 lžíce másla
Postup:
- Neloupanou řepu buď uvaříme, nebo zabalenou do alobalu upečeme v troubě a necháme vychladnout. Lze koupit i řepu už předvařenou.
- Cibuli nakrájíme na kolečka a krátce opečeme na másle – jen aby změkla a ztratila štiplavost.
- Oloupaná jablka nakrájíme na plátky a zakápneme citronem, aby nezhnědla.
- Kysanou smetanu osolíme, přidáme pepř a strouhaný křen – může být i sterilovaný.
- Vychladlou řepu nakrájíme na plátky a narovnáme ji společně s jablky a cibulovými kolečky na misku, přidáme ochucenou kysanou smetanu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.