Salát z červené řepy

Červená řepa je trochu opomíjená… Suroviny a postup: 2 červené řepy omyjeme a uvaříme v mírně osolené vodě, pak opláchneme studenou vodou a oloupeme. Uvaříme 1 vejce natvrdo. Do šálku majonézy přidáme 3-4 lžíce kysané smetany, ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou. Do mísy nakrájíme 1-2 čekankové puky a 3 kyselejší oloupaná jablka, lehce vmícháme ochucenou majonézu a zdobíme dílkem vařeného vejce a lžičkou kaviáru – nemusí být, stejně jako čekanka, kterou můžeme nahradit salátem – záleží na chuti.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.