Salát z červené řepy
Pozitivně vás naladí už barva a co teprve chuť a všechny ty užitečné látky, které řepa obsahuje - vitamíny A, D,C, B6 a B12, vápník, železo, hořčík…
Suroviny:
4 červené řepy
2 jablka
1 cibule
1 lžíce strouhaného křenu
4-5 lžic oleje
3-4 lžíce citronové šťávy nebo octa
5-6 lžic vody
trochu cukru
sůl
drcený nebo mletý kmín
Postup:
1. Řepy oloupeme a nastrouháme na mrkvovém struhadle do mísy.
2. Na stejném struhadle přistrouháme cibuli a křen.
3. Na hrubém struhadle nastrouháme oloupaná jablka.
4. Podle chuti osolíme, přidáme kmín a trochu cukru.
5. V hrnečku smícháme vodu, olej a citronovou šťávu, přelijeme tím salát, lehce promícháme a po chvíli proležení podáváme. Dobře doplňuje mletá masa.
Dobrou chuť vám přeje Jana Nováková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka