Salát z červené řepy

Pozitivně vás naladí už barva a co teprve chuť a všechny ty užitečné látky, které řepa obsahuje - vitamíny A, D,C, B6 a B12, vápník, železo, hořčík…

Suroviny:
4 červené řepy
2 jablka
1 cibule
1 lžíce strouhaného křenu
4-5 lžic oleje
3-4 lžíce citronové šťávy nebo octa
5-6 lžic vody
trochu cukru
sůl
drcený nebo mletý kmín

Postup:

1. Řepy oloupeme a nastrouháme na mrkvovém struhadle do mísy.

2. Na stejném struhadle přistrouháme cibuli a křen.

3. Na hrubém struhadle nastrouháme oloupaná jablka.

4. Podle chuti osolíme, přidáme kmín a trochu cukru.

5. V hrnečku smícháme vodu, olej a citronovou šťávu, přelijeme tím salát, lehce promícháme a po chvíli proležení podáváme. Dobře doplňuje mletá masa.

Dobrou chuť vám přeje Jana Nováková a Český rozhlas Sever!