S Martinem Záhlavou o bylinkách (nejen) v kuchyni
Jaké bylinky jsou dobré do letních limonád? Dají se využít třeba i do zmrzlin? Proč bychom měli bylinky v kuchyni využívat?
Jak si udělat bylinkový nálev do koupele? Máme si na něco při užívání bylinek dávat pozor? Nejen o tom jsme se bavili s bylinkářem Martinem Záhlavou.
Související
-
Svízel přítula není jen lepivý plevel, ale i léčivá bylinka
Svízel přítula je opravdu přítulný – přichytává se na oblečení i na srst zvířat. Lidově se mu říká lepenice, a jde o další pozapomenutou léčivku.
-
Podběl – proslulá bylinka na léčení dýchacích cest
Podběl je hodně nenáročná kytička. Daří se jí na jílu, na holých stráních i na rumištích. Tam najdete celé polštáře těchto žlutě zářivých květů.
-
Máte pocit, že na vás „něco leze“? Zkuste bylinky – čím dřív, tím líp
Jestli na vás pobolívá hlava, pokašláváte, posmrkáváte, bolí vás v krku – prostě se necítíte úplně ve své kůži, zkuste bylinky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka