Rychlí utopenci podle Ivy Svobodové

Na závěr sladkého týdne pikantní tečka… Suroviny a postup: Půl kg kabanosu nebo buřtů a 4 cibule nakrájíme na kolečka, narovnáme do sklenice asi do půlky a zalijeme teplým nálevem, dorovnáme zbylou uzeninu s cibulí, udusáme a zavíčkujeme. Jakmile vystydnou, dají se jíst. Nálev: svaříme 8 lžic vody, 4 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce worcesteru a 4 lžíce kečupu, okořeníme půl lžičkou chilli, pepřem, paprikou a solí. Mícháme do hladka. V lednici vydrží i měsíc – jen jestli!

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A ANNA LESCHAKOVÁ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.