Rychlí utopenci podle Ivy Svobodové
Na závěr sladkého týdne pikantní tečka… Suroviny a postup: Půl kg kabanosu nebo buřtů a 4 cibule nakrájíme na kolečka, narovnáme do sklenice asi do půlky a zalijeme teplým nálevem, dorovnáme zbylou uzeninu s cibulí, udusáme a zavíčkujeme. Jakmile vystydnou, dají se jíst. Nálev: svaříme 8 lžic vody, 4 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce worcesteru a 4 lžíce kečupu, okořeníme půl lžičkou chilli, pepřem, paprikou a solí. Mícháme do hladka. V lednici vydrží i měsíc – jen jestli!
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A ANNA LESCHAKOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.