Rychlá koprovka s vajíčkem

Suroviny: Brambory, vajíčka, máslo, hladká mouka, mléko, ocet, kopr, sůl, cukr.

Postup: Dáme vařit brambory – nejlépe nové, dáme vařit vajíčka. Uděláme máslovou jíšku, rozvaříme ji s vodou, osolíme, mírně doladíme cukrem, přidáme kopr a povaříme, v závěru přidáme ještě mléko a trochu octa. Na talíři přelijeme brambory a vařené vajíčko omáčkou, můžeme ještě ozdobit syrovým sekaným koprem.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER A IVA ŠPRTOVÁ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.