Rukolový salát
Tu hlavní chuťovou parádu obstará dresink.
- rukola
- na dresink: 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce medu, 1 lžička krémového balzamika, 1 lžička hořčice, sůl, citronová šťáva
- piniové oříšky
Postup:
- Salát opláchneme a necháme okapat.
- Suroviny na dresink dáme do skleničky, zašroubujeme víčko a protřepeme.
- Salát na misce prokapeme dresinkem a posypeme piniovými oříšky.
Související
-
Tagliatelle se šunkou a s rukolou
Suroviny: 500 g těstovin tagliatelle, 100 g rukoly, 100 g sušené šunky typu Prosciutto, 2 šalotky, 1 červená chilli paprička, 1 stroužek česneku, 5 lžic olivového o...
-
Rukola vypadá sice jako plevel, přitom je ale elixírem zdraví
Rukola je běžným doplňkem italských, řeckých i francouzských jídel. V českých kuchyních je spíše vzácností, ale její popularita roste.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.