První kolo Poháru UEFA

16. září 2005
Zprávy

Fotbalisté Teplic včera na domácím hřišti remizovali s Espaňolem Barcelona 1:1. O výsledku úvodního utkání Poháru UEFA se rozhodlo osm minut před koncem zápasu. Tehdy Španělé vyrovnali jednobrankový náskok, který Teplice získaly na začátku druhého poločasu.

Skóre zápasu otevřel ve čtyřicáté osmé minutě střelou do pravého horního rohu španělské branky záložník Teplic Tomáš Jirsák. Akci popisuje Jiří Sabou, který stál u jejího zrodu:"Já jsem vysunul na Emila Rilkeho, který to dal pod sebe a Tomáš pak dal krásnýho góla. Škoda, že jsme to neudrželi." Vyrovnávací gól poslal do teplické branky osm minut před koncem útočník Luis García. Trenéra Vlastislava Marečka mrzí, že Teplice doma inkasovali. Jeho tým ale podle něj přesto odvedl dobrý výkon:"Kluci hráli aktivně, snažili se o vítězství. Bohužel se nám nepodařilo to dohrát do konce. Já věřím, že pokud budeme aktivní i ve Španělsku, tak máme šanci vstřelit gól na hřišti soupeře."

V ostatních zápasech českých zástupců v Poháru UEFA pražská Slavia zvítězila nad irským Cork City 2:0. a Baník Ostrava vyhrál nad nizozemským Heerenveenem 2:0.

autor: tsch
Spustit audio