Proč se husy zabíjejí právě na Sv. Martina?
11. listopad 2011
Viditelně letos přibylo restaurací, které v těchto dnech zvou své hosty na svatomartinské husy. Je vidět, že tradice se znovu uchytila a kuchaři toho umí využít.
Svatomartinské hody pořádají už 5. rokem také na Boučkově statku v Malé Skále na Jablonecku. Na jídelním lístku tam najdete nejen husy na několik způsobů, ale třeba i holoubata a kachny.
Vypravila se tam i redaktorka Českého rozhlasu Sever Lenka Šumová. Ptala se nejen na to, jaký recept na husu je nejlepší, ale také na to, proč se husy zabíjejí právě na Sv. Martina. Poslouchejte...
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka