Pražská hovězí pečeně
Suroviny: Půl kg zadního hovězího, 1 cibule, 1 vejce, 5 dkg šunky, 2-3 lžíce sterilovaného hrášku, 5 dkg šunky, trochu hl.mouky, 3 lžíce másla, sůl.
Postup: Do masa nožem vyřízneme otvor. Nakrájenou šunku osmahneme na části másla, zamícháme vejce, osolíme, přidáme hrášek, naplníme maso, sepneme, aby nádivky nevytékala. Povrch osolíme, na další části másla zpěníme nakrájenou cibuli,. Maso na ní rychle ze všech stran opečeme, podlijeme a pečeme do měkka. Podle potřeby přeléváme a podléváme. Nakonec šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbytku másla a mouky.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.