Práce v okolí areálu Kamencového jezera v Chomutově se chýlí ke konci. Pro návštěvníky začne sezóna 1. května

12. duben 2023 08:44

Stavební firma dokončuje práce na budování nových pokladen a parkovišť u Kamencového jezera v Chomutově. Nově budou moci návštěvníci vjíždět do kempu recepcí z parkoviště u chomutovského Aquasvěta, odkud se od letoška budou moci lidé dostat i přímo k jezeru. Před dokončením je i takzvané Kamencové náměstí v Přemyslově ulici. Areál chce město otevřít 1. května.

V současnosti už je dokončená žulová dlažba od Aquastvěta ke Kamencovému jezeru. Téměř dokončená jsou i parkoviště, tedy nová parkovací místa u Aquasvěta i v Přemyslově ulici. Stavební firmy teď dokončují budovy nových pokladen a schránek na jízdní kola.

Uvnitř areálu jsou už částečně položené nové chodníky ze žuly a ze dřeva. Vysázeno je všech 56 nových stromů. Zbývá ještě dokončit chodníky a vodní prvek v Přemyslově ulici. Město areál otevře 1. května, návštěvníci ale budou muset být ještě měsíc shovívaví.

„My bychom byli rádi, aby si zhruba od 1. května mohli ti kabinkáři, jak jim říkáme, přijít otevřít svou kabinku a připravit ji na sezónu, proto bychom je už rádi do areálu pustili. Jsou tam ale ještě některá místa, kde třeba bude růst trávník a tak podobně, tak to asi nějak označíme. Ve druhé polovině června, kdy bude už začínat ten větší nápor, tak si myslím, že už by to ten areál měl zvládnout. Věřím tomu, že návštěvníci ocení, že se to hodně obměnilo, a že nám i odpustí, pokud nebude něco ještě úplně hotovo,“ říká náměstek chomutovského primátora David Dinda z hnutí Nový Sever. V každém případě ale bude podle něj vše hotové před hlavní sezónou, tedy před letními prázdninami.

Cena za stavební úpravy by se od plánů neměla příliš lišit

Veškeré stavební práce a úpravy měly vyjít Chomutov na 100 milionů korun, město přitom získalo evropskou dotaci ve stejné výši. Už teď je ale jasné, že přesně na korunu to nevyjde. Závěrečný účet ale nebude dramaticky vyšší než plánovaná cena.

„Asi to nevyjde přesně na korunu, protože těch věcí, které se ukáží až poté, co se na té stavbě začne pracovat, je hodně i tady. Myslím si ale, že to navýšení nebude nic dramatického – tipuji kolem 10 procent,“ dodává David Dinda.

Novinkou letošního roku také bude, že si budou moci návštěvníci zakoupit jednu vstupenku do areálu Kamencového jezera i do sousedního zooparku. Odbavovací systém totiž bude na obou místech shodný.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související