Poslední dny dinosaurů

8. červenec 2016

Napínavý „paleontologický thriller“ láká na výpravu za pravěkou apokalypsou. Do roku 66 038 525 před současností.

Je v pořadí již osmou knihou Vladimíra Sochy, pracovníka královéhradecké hvězdárny a popularizátora paleontologie – zároveň je to svého druhu premiéra. Autor, který se dosud věnoval především populárně naučné literatuře, se ve své nejnovější knize pouští na nejistou půdu vědecké fantazie. Čtveřici hrdinů – paleontoložku, geologa, astronoma a experta na přežití – posílá škvírou v časoprostoru na samý konec druhohor, jen 48 hodin před katastrofu, která celý svět dinosaurů obrátí v prach. A to není jediný problém, kterému hrdinové musí v neznámém světě čelit.

Vladimír Socha zvolil při psaní takřka „vernovský“ přístup. S výjimkou samotné cesty časem, což je pochopitelně čirá fantazie, najdete v jeho knize jen vědecky podložená fakta. Popis přírodního prostředí i samotných dinosaurů vychází z nejaktuálnějších studií a nálezů, totéž se týká průběhu samotné katastrofy. Za správnost informací ručí odborníci na paleontologii i astronomii, se kterými Vladimír Socha všechny podstatné informace konzultoval. Čtenář jeho knihy se tak dočká nejen napínavého děje, ale i poučení. Poslední dny dinosaurů vydalo nakladatelství Radioservis.

Poslední dny dinosaurů

O knihu Poslední dny dinosaurů s námi můžete soutěžit.
Šanci na výhru máte do neděle 24. července.

Vladimír Socha: Poslední dny dinosaurů aneb Výprava za pravěkou apokalypsou. Praha: Radioservis, 2016. ISBN 978-80-87530-74-0.

autor: frv
Spustit audio