Ponožky do bot byste měli volit s rozmyslem. Zabráníte tak nejednomu faux pas

28. červen 2022

Než odejdete z domova kamkoliv, přesvědčte se, zda máte správné ponožky. Že je to jedno, protože nejsou skoro vůbec vidět? Omyl, přátelé – hlavně, když si sednete.

U ponožek jde především o barvu a délku. Měli bychom je k botám ladit tak, aby nevznikl velký kontrast. K černým botám černé, k hnědým hnědé nebo třeba béžové.

U mladých lidí nebo umělců často vidíme na kalhotách tzv. velkou vodu, aby vynikly ponožky s různými barevnými vzory. I když to s etiketou koliduje, tuhle módu je možné tolerovat, pokud je v souladu s osobností toho kterého člověka.

A co bílé ponožky, toliko oblíbená móda porevolučních podnikatelů ve fialových oblecích? Tak ty volíme zásadně jen ke sportovním aktivitám.

Délka ponožek je také důležitá. Pokud si v obleku sedneme nebo si dáme nohu přes nohu, odhalená kůže nesmí být nikdy vidět. Společenskému bouráku zabráníme třeba tím, že si ponožky natáhneme až nahoru, nebo si vezmeme rovnou podkolenky.

Pokud nosíme kraťasy a k nim neformální obuv, neměli bychom zapomenout na tzv. kotníčkové ponožky, které jsou krátké. Jinak budeme vypadat jako ti, co se chystají na turistický pochod nebo skok o tyči.

A co k semiškám? K těm se často ponožky nenosí vůbec.

Řešíte, jaké ponožky si máte vzít doma večer k televizi, když je venku zima a vy ještě netopíte? Jaké chcete, přátelé. Doma to neřešte.

autor: Milan Knotek
Spustit audio