Pomazánka z ricotty
Ricotta je syrovátkový sýr bez výrazné chuti, umožňuje různé kombinace.
Ingredience
- 1 ricotta – 250 g
- 100 g eidamu
- 2-3 lžíce majonézy
- asi 4 stroužky česneku
- sůl
- na ozdobu černé olivy a cherry rajčata
Postup:
- Do ricotty vmícháme strouhaný eidam, majonézu a utřený nebo prolisovaný nebo nastrouhaný česnek.
- Podle chuti dosolíme, mažeme na plátky chleba a zdobíme olivami a rajčaty.
Související
-
Škvarková pomazánka
Jestli se ještě držíte novoročního předsevzetí hubnout, tak si o ní nechte radši jen zdát…
-
Tvarohová pomazánka s nivou a řepou
Nevyšel vám den zrovna na růžovo? Udělejte si růžovou pomazánku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.