Pomazánka z Moravanky
Suroviny: 1 sklenička zeleninové směsi Moravanka, 200 g pomazánkového másla, 200 g měkkého slámu, 1 majolka, 1 cibule, sůl a pepř.
Postup: Moravanku umeleme, pak umeleme salám a cibuli – nebo ji nakrájíme najemno. Smícháme a promícháme s pomazánkovým máslem, majolkou, okořeníme pepřem a podle chuti dosolíme.
Dobrou chuť vám přeje Jana Vyhlídalová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.