Polévka hřibová, nebo jen houbová
Suroviny: 1 hrnek předem namočených sušených hub, kostka bujonu, několik brambor, případně kořenová zelenina, šlehačka, hladká mouka a máslo nebo sádlo na jíšku, kmín, sůl, pepř, zelená petrželka.
Postup: Uděláme jíšku. Uvaříme houby, přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, kdo má rád, přidá i nakrájenou kořenovou zeleninu, okořeníme, povaříme, zahustíme jíškou a nakonec vmícháme šlehačku. Petrželkou zdobíme na talíři.
Dobrou chuť vám přeje Anna Pučálková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka