Polévka čorba

Pozdravem z Rumunska začínáme… Suroviny a postup: V litru a půl osolené vody uvaříme směs zeleniny - květák, fazolky, kedlubny - celkem asi půl kg a asi 20 dkg překrájeného kysaného zelí. Vývar si přecedíme do jiného hrnce. Necelé půl kilo trochu prorostlého vepřového masa umeleme, smícháme s 1 vajíčkem, 10 dkg vařené rýže a jednou nakrájenou na sádle osmaženou cibulí, podle chuti okořeníme, dosolíme. Tvoříme malé knedlíčky a vhodíme je do zeleninového vývaru, zvolna asi 10 minut vaříme. Pak přidáme 2 nakrájená rajčata a 2 nakrájené papriky bez semínek, směs předem uvařené zeleniny a už jen krátce povaříme. Chuť doladíme citrónovou šťávou.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.