Plněný lilek

Suroviny: Lilek, 1 smetanový sýr a asi 2 lžíce brynzy, 100 g másla, sůl.

Postup: Lilek oloupeme, překrojíme a krátce povaříme v osolené vodě. Z lilku opatrně vydlabeme středy. V míse umícháme měkké máslo s oběma sýry a s dužinou vydlabanou z lilku, naplníme překrojený lilek, dáme do pekáčku a v rozehřáté troubě upečeme. Podáváme s bagetou.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.