Pivní cibulačka
Krásně zahřeje… Suroviny a postup: 8 cibulí, 8 dl vývaru, 2 dl piva, kousek ovčího sýra na strouhání, 4 stroužky česneku, 1 lžíce másla, olej, 2 špetky cukru, drcený kmín, mletý pepř, sůl, petrželka na ozdobu. Cibuli a česnek nakrájíme na plátky, orestujeme v hrnci s olejem a máslem, dokud lehce nezezlátnou. Přidáme cukr, promícháme, necháme lehce zkaramelizovat. Zalijeme pivem, pomalu vaříme, dokud se téměř všechna tekutina neodvaří. Přilijeme horký vývar a vaříme mírně 15 minut. Cibulačku dochutíme a na talířích posypeme nastrouhaným ovčím sýrem a sekanou petrželkou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.