Piškotová bublanina s rybízem

Ideální kombinace – sladké těsto a nakyslý rybíz.      

Ingredience
  • 3 vejce
  • 180 g cukru
  • 180 g polohrubé mouky
  • 2-3 lžíce horké vody
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • případně lžička kypřicího prášku
  • miska rybízu a trochu hladké mouky, cukr moučka na dokončení

Postup:

  1. Zapneme troubu na 175 stupňů Celsia, vidličkou otrháme rybíz ze stonků a vykutálíme ho na talíři s trochou hladké mouky. Takto obalený rybíz neklesne ke dnu.
  2. Vejce ušleháme s cukrem, přišleháme postupně horkou vodu a rozpuštěné máslo a nakonec mouku – případně s lžičkou kypřicího prášku.
  3. Těsto vlijeme na pekáček vyložený pečicím papírem, rovnoměrně posypeme připraveným rybízem a dáme do předehřáté trouby.
  4. Pečeme asi 35 minut, uděláme test špejlí, je-li těsto propečené – špejle by měla zůstat suchá.
  5. Necháme zchladnout, rozkrájíme a poprášíme cukrem moučkou.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

    Václav Žmolík, moderátor

    tajuplny_ostrov.jpg

    Tajuplný ostrov

    Koupit

    Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.