Piškotová bublanina s rybízem
Ideální kombinace – sladké těsto a nakyslý rybíz.
Ingredience
- 3 vejce
- 180 g cukru
- 180 g polohrubé mouky
- 2-3 lžíce horké vody
- 1 lžíce rozpuštěného másla
- případně lžička kypřicího prášku
- miska rybízu a trochu hladké mouky, cukr moučka na dokončení
Postup:
- Zapneme troubu na 175 stupňů Celsia, vidličkou otrháme rybíz ze stonků a vykutálíme ho na talíři s trochou hladké mouky. Takto obalený rybíz neklesne ke dnu.
- Vejce ušleháme s cukrem, přišleháme postupně horkou vodu a rozpuštěné máslo a nakonec mouku – případně s lžičkou kypřicího prášku.
- Těsto vlijeme na pekáček vyložený pečicím papírem, rovnoměrně posypeme připraveným rybízem a dáme do předehřáté trouby.
- Pečeme asi 35 minut, uděláme test špejlí, je-li těsto propečené – špejle by měla zůstat suchá.
- Necháme zchladnout, rozkrájíme a poprášíme cukrem moučkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.