Pikantní jehly na grilu

Suroviny: 400 g kuřecích prsíček, 400 g kuřecích jater, 100 g anglické slaniny, 4 větší cibule, sůl, bílý pepř, indické kari koření, jehly nebo špejle na gril a alobal.

Postup: Maso i játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky vhodné k napichování na jehlu. Cibuli nakrájíme na osminky – lépe pak drží na jehle. Nakrájíme i slaninu a pak vše střídavě napichujeme na jehlu nebo špejli. Lehce osolíme, opepříme a zabalíme do kousků alobalu – můžeme ho předem potřít olejem a dáváme pozor, aby jehla alobal nepropíchla. Grilujeme asi 20 minut na rozehřátém grilu nebo v troubě, pak alobal rozbalíme a ještě krátce necháme opéci. Podáváme hned, jako příloha brambory nebo rýže.

Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.