Perník se šípkovou

Nejen kanec může být se šípkovou, ta se hodí i do perníku.

Ingredience
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • tři čtvrtě hrnku cukru a 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 2-3 lžíce rozpuštěného másla nebo hery
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 kypřicí prášek do perníku nebo 1 kypřicí prášek a lžíce perníkového koření
  • šípková marmeláda, případně tuk a mouka do formy

Postup:

  1. Předem vymažeme a moukou vysypeme dortovou formu (průměr 24 cm) nebo ji vyložíme pečicím papírem. Zapneme troubu na střední stupeň.
  2. Vejce ušleháme s cukry, přidáme rozpuštěné – ale ne horké – máslo, mléko a nakonec vešleháme mouku s kakaem a kypřicím práškem.
  3. Těsto vlijeme do připravené formy a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 40 minut, uděláme test špejlí, jestli už se těsto nechytá a je tedy propečené.
  4. Po zchladnutí prokrojíme, namažeme šípkovou marmeládou a necháme proležet.

    Mohlo by vás zajímat