Medový perník

Pro ty, kteří vám potají chodí ujídat perníčky vánoční…    

Ingredience
  • 200 ml hladké mouky
  • 200 ml polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 1 lžíce cukru
  • 7 lžic tekutého medu
  • 250 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 1 lžíce pomerančové nebo citronové kůry
  • 1 lžička perníkového koření, 1 kypřicí prášek nebo kypřicí prášek do perníku
  • čokoládová poleva

Postup:

  1. V míse smícháme obě mouky, perníkové koření, kypřicí prášek a citronovou nebo pomerančovou kůru.
  2. Vejce rozšleháme se lžicí cukru, přišleháme olej, pak přidáme mléko a med.
  3. Tekutou směs vlijeme do moučné směsi, promícháme a vlijeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem.
  4. Upečeme ve středně předehřáté troubě, uděláme test špejlí, je-li už těsto propečené – špejle by měla zůstat suchá.
  5. Hotový perník vyklopíme a necháme vychladnout, pak přelijeme čokoládovou polevou – tu připravíme podle návodu. Krájíme ostrým nožem nejlépe s pilkovým ostřím.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.