Perník s citrónovou polevou

Perník s citrónovou polevou

Hrnková rychlovka, kterou poleva povýší minimálně o stupeň!

Suroviny:

2 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek cukru (nemusí být celý)

1 hrnek mléka

asi třetinu hrnku oleje

2 vejce

1 kypřicí prášek do perníku (nebo kypřicí prášek a 2 lžičky perníkového koření)

hrst rozinek nebo sušených brusinek

citronová poleva v prášku

Postup:

  1. Mouku smícháme s práškem a cukrem.
  2. Přilijeme mléko, olej, přidáme vejce a elektrickými metličkami ušleháme do hladka. Nakonec vmícháme rozinky.
  3. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný menší plech (nebo ho vyložíme pečicím papírem) a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
  4. Necháme zchladnout a pak přelijeme citronovou polevou, kterou připravíme podle návodu na sáčku. Případně si uděláme polevu domácí: 200 g cukru moučky utřeme se 4 lžícemi citronové šťávy. Místo citronové šťávy můžeme použít pomerančovou. Polevu hned po dohotovení rozetřeme na zchladlý perník.