Pečený salát z paprik
Přesnější by bylo – salát z pečených paprik a česneku. Rozhodně je to příjemné zpestření zeleninové kuchyně.
Suroviny:
500 g paprik (můžeme přidat jednu pálivou)
3 stroužky česneku
5 lžic vody
3 lžíce octa
2 lžíce oleje
sůl
Postup:
1. Papriky v troubě nebo na pánvičce prudce opečeme a pak buď zchladíme studenou vodou, nebo zabalíme do igelitového sáčku – jdou pak lépe loupat. Oloupeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme papriky na proužky.
2. Smícháme si vodu, ocet, olej a sůl na marinádu, tou zalijeme nakrájené papriky, přidáme utřený česnek, promícháme a necháme chvíli v chladu proležet.
3. Podáváme k masu, k tvarohu, k sýrům.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka