Ořechové cukroví podle Dáši

Z jednoho těsta vykouzlíme dva odlišné druhy – vykrajované a pracinky.

Ingredience
  • 250 g hladké mouky
  • 180 g tuku
  • 100 g mletých ořechů
  • 60 g cukru
  • 2 žloutky
  • do poloviny těsta trochu kakaa a skořice

Postup:

  1. Do prosáté mouky dáme ostatní ingredience a vypracujeme hladké těsto, polovinu můžeme obarvit kakaem a ovonět skořicí. Hotová těsta necháme zabalená v chladu odležet.
  2. Ze světlého těsta vyválíme plát na stéblo silný a vykrájíme libovolné tvary. Po upečení je můžeme nechat jako sušenky nebo je můžeme polít polevou nebo slepovat marmeládou nebo krémem.
  3. Z kakaového těsta upečeme ve formičkách buď pracinky, které po vychladnutí pocukrujeme cukrem moučkou nebo upečeme ve formičkách na ořechy, které pak ještě plníme krémem. Zkuste krém vyšlehaný z mascarpone s nutelou nebo podobnou čokoládovou pochoutkou.

Související