Od 1. září začala revoluce v ústecké MHD

1. září 2009

Revoluce v městské hromadné dopravě. Tak by se s trochou nadsázky dal označit balík změn, který od 1. září platí v Ústí nad Labem. Podle nových jízdních řádů začaly jezdit autobusy i trolejbusy. Některé autobusové linky jsou zrušené, jiné dopravní podnik zavedl.

Náklady v ústeckém MHD stále rostou a podnik si od úprav slibuje roční úspory zhruba kolem 10 až 15 milionů korun. To by mělo zabránit častému zdražování jízdného. Dalším důvodem je boj proti černým pasažérům. Od 1. září se do autobusů na linkách s čísly 4, 6, 12, 13 a 15 nastupuje pouze předními dveřmi. To je režim, který zatím platil jen na nočních linkách. Po 20 hodině večer se tímhle způsobem bude jezdit po celém Ústí nad Labem.
Podle mluvčího ústeckého dopravního podniku Milana Knotka zatím stížností nebo připomínek nebylo moc, vzhledem k tomu, o jak velké změny se jedná. Nicméně negativní ohlasy tady jsou. Na ústeckém magistrátu teď leží dvě petice od občanů a obě se týkají linky č.15 do Vaňova. To je jedna z linek, na které dojde k prodloužení intervalů a tím i k poklesu počtu spojů, které do okrajové části z města jezdí.

autor: tsch
Spustit audio