Očkovací centrum v Teplicích se přestěhovalo do sportovní haly

15. duben 2021

V Teplicích se 14. dubna otevřelo větší očkovací centrum, které provozuje společnost Krajská zdravotní. Z nemocnice se přestěhovalo do městské sportovní haly na Stínadlech, která je bezbariérová a s dostatečným prostorem pro bezpečné očkování. Kapacita nového teplického centra je oproti původnímu trojnásobná. 

Sportovní halu poblíž fotbalového stadionu nabídlo jako prostor pro očkovací centrum Krajské zdravotní město. Zajistilo také její přípravu. Nejdřív se zakrývala podlaha velké tělocvičny se speciálním povrchem.

„Když bylo položené to lino, tak se hned začaly vozit zástěny a kolegové přizpůsobili to místo tak, jak vypadá nyní. Bylo potřeba dovézt počítače a umístit orientační systém. Ty náklady půjdou za Krajskou zdravotní, město Teplice poskytlo halu jako takovou s tím, že Krajská zdravotní hradí pak jednak to zakrytí, jednak ty personální náklady a náklady na energie,“ vysvětluje Jiří Štábl, náměstek primátora Teplic, z hnutí ANO.

Krajská zdravotní pro očkovací centrum potřebovala víc místa. Internu teplické nemocnice, kde dosud sídlilo, bylo navíc potřeba uvolnit pro běžný provoz.

Podle generálního ředitele společnosti Petra Malého je sportovní hala dostatečně prostorná, navíc i s velkým parkovištěm.

„Ti pacienti jedním vchodem přicházejí a druhým odcházejí – nedochází tedy k tomu křížení cest. Je tam i dost prostoru na čekání po tom očkování. To v nemocnici nebylo ideální,“ popisuje Malý.

Očkovací centrum v Teplicích se přestěhovalo do sportovní haly

Kateřina Vágnerová, hlavní sestra teplické nemocnice, dohlíží na rozjezd centra, které bude v provozu každý den.

„Teď jsme dostali velké množství vakcín a tím, že máme frontu v celém kraji, tak pojedeme teď i o víkendu – když dostaneme vakcíny, tak flexibilně otevřeme i přes víkendy,“ upřesňuje Vágnerová.

Město halu pro očkování předběžně propůjčilo na tři měsíce. „Teď už jen, abychom se naočkovali a už tu to očkovací centrum nemuselo být, ale mohli tu být zpátky sportovci,“ přeje si teplický primátor Hynek Hanza z ODS.

Jeho přání sdílí i personál sportovní haly, která je z nařízení vlády pro rekreační sportovce už půl roku zavřená.

Spustit audio

Související