Od 14. dubna se k očkování mohou začít registrovat lidé starší 65 let

14. duben 2021 11:53

K očkování proti onemocnění covid-19 se od 14. dubna mohou registrovat lidé, kterým je mezi 65 a 69 lety. V republice jich je asi 670 tisíc.

Někteří už se podle ministra zdravotnictví Petra Arenbergera za ANO zaregistrovali dříve – třeba kvůli chronickým nemocem.

Za necelých 5 minut dnes reportérka Gabriela Hauptvogelová zaregistrovala svojí matku z Teplic.

„Zvolily jsme očkovací místo v nemocnici v Ústí nad Labem, protože podle webu ministerstva zdravotnictví umožňují výběr termínu více lidem, než na tuto možnost čeká,“ shrnula Hauptvogelová.

Její maminka vysvětlila, proč nevyužije možnost očkování u svého lékaře: „Protože se ještě neozval, a jak poslouchám televizi, tak to teprve ti doktoři dostávají, takže tohle se mi zdá jistější.“

Jako jistější potvrdil výběr očkovacího centra i krajský koordinátor očkování Petr Severa: „Ty dodávky tam budou pravidelné. My samozřejmě čekáme, že i praktickým lékařům půjdou dodávky v brzké době ve větších objemech, je to ale otázka spíš týdnů.“

V Ústeckém kraji je ale podle Severy ještě hodně lidí starších 70 let, kteří na vakcínu čekají a kteří od tohoto týdne dostávají přednost.

Spustit audio

Související