Obyvatelé Roudnice nad Labem dostávají od města roušky. Do schránek jim je roznášejí skauti

24. březen 2020 14:18

Do konce pracovního týdne by měli mít všichni obyvatelé Roudnice nad Labem na Litoměřicku pratelnou roušku. Kvůli pandemii koronaviru se město na jejich výrobě dohodlo s jednou z tamních firem. Lidem teď roušky roznášejí skauti.

„Za dnešek jsme zatím stihli roznést tak 150 roušek. Házíme je do schránek, takže většinou nemáme zpětnou reakci. Když ji ale máme, bývá pozitivní,“ popisují Dejv a Myšák, dva ze skautů, kteří po městě roušky roznášejí.

Obyvatelé Roudnice nad Labem dostávají od města roušky. Do schránek jim je roznášejí skauti

„Původní plán byl roznést to v prvních třech dnech. Zatím to pokračuje podle předpokladu, takže do pátku nejpozději bychom měli mít hotovo. Sám si ale myslím, že to bude mnohem dřív,“ dodává mluvčí města Jan Vancl.
Podle starosty Roudnice nad Labem, Františka Padělka z uskupení Společně pro Roudnici, pomáhá s výrobou roušek firma Adient, která ve městě sídlí a vyrábí například potahy do automobilů.
„Slíbili nám, že nám v krátké době ušijí až 20 tisíc roušek. To byl impulz k tomu, abychom zabezpečili alespoň základně celé město tak, aby v každé domácnosti byla pro člověka rouška, když bude muset jít ven,“ dodává František Padělek.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související