Jahodový koláč s ricottou

Místo ricotty můžete použít měkký tvaroh.

Ingredience
  • 220 g polohrubé mouky
  • 3-4 lžíce cukru
  • 150 ml mléka
  • 1 vejce
  • půl kypřicího prášku
  • 4-5 lžic oleje
  • tuk a mouka do formy
  • na náplň: 250 g ricotty, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 2-3 lžíce cukru moučky, 1 lžička vanilkového pudinkového prášku a jahody

Postup:

  1. Nejdřív umícháme náplň – ricottu osladíme podle chuti, přidáme vanilkový cukr, vejce a 1 lžičku pudinkového vanilkového prášku.
  2. Mouku smícháme s práškem a cukrem.
  3. V mléce dobře rozmícháme olej a vejce, vlijeme do moučné směsi a vymícháme hladké těsto.
  4. Těsto přendáme do předem vymazané a vysypané formy, na povrch rozprostřeme tvarohovou náplň a poklademe ji opláchnutými a osušenými jahodami.
  5. Pečeme ve středně předehřáté troubě 40-45 minut, před krájením necháme koláč vychladnout.
  6. Pokud máme málo času, můžeme použít už hotové listové těsto.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.