Sušenkové řezy

Nemusíte nic péci…

Ingredience
  • sušenky ideálně obdélníkového tvaru
  • 250 g mascarpone
  • 250 g tučného tvarohu
  • 60 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • mléko na namáčení sušenek, čokoládová poleva
  • rybízová nebo borůvková marmeláda

Postup:

  1. Ušleháme mascarpone s tvarohem a oběma cukry.
  2. Připravíme si hranatou formu nebo plastovou krabici a vyložíme ji alobalem nebo potravinářskou fólií, aby přesahovala okraje.
  3. Sušenky namáčíme v mléce, ale nenecháme je zcela nasáknout a hned je klademe na dno formy.
  4. První vrstvu sušenek potřeme tence marmeládou, pak krémem a znovu klademe namočené sušenky a pokračujeme do vypotřebování surovin, končíme sušenkami.
  5. Necháme pár hodin proležet, pak přelijeme čokoládovou polevou (připravíme podle návodu na obalu), vidličkou uděláme ozdobné čárky a necháme zatuhnout.
  6. Krájíme v mezírce mezi sušenkami.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.