Sypaný tvarohový koláč
Suroviny na těsto opravdu sypeme…
Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- půl hrnku cukru
- 2 lžičky kypřicího prášku
- Náplň: 500 g měkkého tvarohu, 2-3 lžíce cukru, 1vanilkový cukr, 2 vejce, 330 ml mléka, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička vanilkového pudinkového prášku, hrst rozinek
- 70-80 g másla plus na plech
Postup:
- Smícháme mouku, cukr a kypřicí prášek.
- Na náplň smícháme tvaroh s vejci, cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou, mlékem, pudinkovým práškem a opláchnutými rozinkami.
- Polovinu směsi rovnoměrně vysypeme na dobře vymazaný menší plech.
- Tvarohovou směs rovnoměrně rozlijeme na moučnou vrstvu na plechu a opět rovnoměrně zasypeme druhou částí moučné směsi.
- Celý povrch poklademe tenkými plátky másla a dáme do středně předehřáté trouby.
- Pečeme, až povrch zrůžoví. Můžeme udělat test špejlí, po vytáhnutí by měla být suchá.
- Necháme zchladnout, ideálně přes noc a pak krájíme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka