Rybízový koláč s drobenkou
Příjemný sezónní moučník.
Ingredience
- Suroviny:
- 300 g hladké mouky
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g cukru
- 1 sáček sušeného droždí
- 50 g másla
- 1 vejce
- 1 čtvrtlitr mléka
- sůl
- náplň: miska rybízu, drobenka: 3 lžíce másla, 4 lžíce hrubé mouky a 3 lžíce cukru
Postup:
- Smícháme obě mouky s cukrem a sušeným droždím, přidáme špetku soli, v mléce rozkvedláme vejce, přidáme rozehřáté máslo a zaděláme hladké těsto.
- Necháme v teple asi hodinu kynout, pak na pomoučeném válu rozválíme na placku a přeneseme na plech nebo rukama potřenýma olejem roztahujeme placku hned na pečicí papír na plechu. Vytvoříme trochu zvýšené okraje.
- Zatímco těsto kyne, opláchneme na sítu rybíz a necháme oschnout.
- Na placku pak na celou plochu rozvrstvíme rybíz – otrháváme třeba za pomoci vidličky. Rovnoměrně posypeme drobenkou a ve středně předehřáté troubě upečeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka