Vepřové karí

Nemusíte složitě kombinovat koření – kupte připravenou karí pastu. Pozor – červená je hodně ostrá!

Ingredience
  • 400-500 g vepřového masa
  • 1-2 lžíce žluté karí pasty
  • 2-3 lžíce oleje
  • 2 červené papriky
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 3 lžíce tahini (sezamová pasta)
  • kuskus jako příloha

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostky a opečeme na oleji ze všech stran.
  2. Přidáme karí pastu, ještě krátce opečeme, podlijeme a dusíme.
  3. Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájené papriky a celerové stonky, podusíme a úplně v závěru vmícháme tahini.
  4. Kuskus připravíme podle návodu – obvykle 1 díl kuskusu a 2 díly vody. Uvedeme do varu, lehce přisolíme a můžeme kápnout oleje. Necháme přejít var, vypneme oheň, zakryjeme pokličkou a utěrkou a necháme asi 10 minut dojít. Pak prohrábneme vidličkou, abychom kuskus nakypřili.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.