Rybízové řezy
Sladký tvaroh a nakyslý rybíz – krásná chuťová kombinace
Ingredience
- 500 g polohrubé mouky
- 1 kypřicí prášek
- 1 třetinu litru mléka
- 160 g másla
- 140 g cukru
- 2 vejce
- špetka soli
- náplň: 2-3 měkké tvarohy, 2 vejce, 1 vanilkový cukr a 2 lžíce cukru
- miska rybízu
- drobenka: 1 díl másla, 1 díl cukru a 2 díly polohrubé mouky
Postup:
- Z másla, cukru a mouky připravíme drobenku a troubu zapneme na 175-180 stupňů.
- Rybíz opláchneme, necháme okapat a vidličkou očešeme kuličky do misky.
- Tvarohy smícháme s vejci a cukry.
- V míse utřeme změklé máslo, vejce a cukr, nakonec přidáme mouku s práškem, špetku soli a mléko a vymícháme dohladka.
- Hotové těsto přendáme na plech s pečicím papírem, potřeme ochuceným tvarohem, rovnoměrně posypeme rybízem a nakonec drobenkou.
- V předehřáté troubě pečeme asi 35 minut. Na malý plech nebo koláčovou formu stačí poloviční množství.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.