Rybízové řezy

Sladký tvaroh a nakyslý rybíz – krásná chuťová kombinace

Ingredience
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • 1 třetinu litru mléka
  • 160 g másla
  • 140 g cukru
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • náplň: 2-3 měkké tvarohy, 2 vejce, 1 vanilkový cukr a 2 lžíce cukru
  • miska rybízu
  • drobenka: 1 díl másla, 1 díl cukru a 2 díly polohrubé mouky

Postup:

  1. Z másla, cukru a mouky připravíme drobenku a troubu zapneme na 175-180 stupňů.
  2. Rybíz opláchneme, necháme okapat a vidličkou očešeme kuličky do misky.
  3. Tvarohy smícháme s vejci a cukry.
  4. V míse utřeme změklé máslo, vejce a cukr, nakonec přidáme mouku s práškem, špetku soli a mléko a vymícháme dohladka.
  5. Hotové těsto přendáme na plech s pečicím papírem, potřeme ochuceným tvarohem, rovnoměrně posypeme rybízem a nakonec drobenkou.
  6. V předehřáté troubě pečeme asi 35 minut. Na malý plech nebo koláčovou formu stačí poloviční množství.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.