Vepřové se šouletem
Chutné setkání české a židovské kuchyně.
Ingredience
- 250 g krkovičky
- 50 g anglické slaniny
- 2 lžíce sádla
- 1 menší cibule
- sůl, pepř
- 1-2 stroužky česneku
- Šoulet: 1 šálek suchého hrachu, šálek krupek nebo krup (ty se vaří déle), sůl, česnek
Postup:
- Hrách namočíme přes noc do studené vody.
- Druhý den nakrájíme maso na kostky, anglickou slaninu nakrájíme nadrobno.
- Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme slaninu, rozpečeme a přidáme maso. Osolíme, opepříme, přidáme na plátky nakrájený česnek, mírně podlijeme a upečeme do měkka.
- Mezitím dáme do nové neosolené vody vařit hrách, v jiném hrnci vaříme v osolené vodě předem propláchnuté krupky nebo kroupy.
- Uvařený hrách i krupky scedíme, smícháme, podle chuti dosolíme a můžeme ještě vmíchat utřený česnek.
- Podáváme s upečeným masem. A bez masa je to zase dobrý nápad pro vegetariány.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka