Vepřové se šouletem

Chutné setkání české a židovské kuchyně.

Ingredience
  • 250 g krkovičky
  • 50 g anglické slaniny
  • 2 lžíce sádla
  • 1 menší cibule
  • sůl, pepř
  • 1-2 stroužky česneku
  • Šoulet: 1 šálek suchého hrachu, šálek krupek nebo krup (ty se vaří déle), sůl, česnek

Postup:

  1. Hrách namočíme přes noc do studené vody.
  2. Druhý den nakrájíme maso na kostky, anglickou slaninu nakrájíme nadrobno.
  3. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme slaninu, rozpečeme a přidáme maso. Osolíme, opepříme, přidáme na plátky nakrájený česnek, mírně podlijeme a upečeme do měkka.
  4. Mezitím dáme do nové neosolené vody vařit hrách, v jiném hrnci vaříme v osolené vodě předem propláchnuté krupky nebo kroupy.
  5. Uvařený hrách i krupky scedíme, smícháme, podle chuti dosolíme a můžeme ještě vmíchat utřený česnek.
  6. Podáváme s upečeným masem. A bez masa je to zase dobrý nápad pro vegetariány.

Související