Falešný segedín
Místo masa poslouží měkká uzenina – točený salám, liberecký párek apod.
Ingredience
- půl kg kysaného zelí
- 200 g měkké uzeniny
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- případně trochu hladké mouky na zahuštění
Postup:
- Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme nakrájenou uzeninu a opečeme.
- Přidáme kysané zelí – pokud má dlouhé nudličky, tak ho předem pokrájíme a pokud je příliš kyselé, tak ho předem propláchneme.
- Přilijeme trochu vody a povaříme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.