Lečo s hokaido
Pro vegetariány vynecháme uzeninu.
Ingredience
- 3 papriky
- 6-7 rajčat
- 4 vejce
- kousek hokaido dýně
- 1 cibule
- 2-3 nožičky párku
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř
Postup:
- Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme nakrájené párky, opečeme a přidáme nakrájené papriky. Podusíme.
- Přidáme nakrájená rajčata, podusíme a nakonec přidáme drobně nakrájenou hokaido dýni – stačí kousek a kousek si odložíme na ozdobu. Osolíme, opepříme, pokud je potřeba, mírně podlijeme a dodusíme. V závěru přidáme 4 rozkvedlaná vejce a mícháme do zhoustnutí.
- Podáváme s vařenými bramborami a můžeme ozdobit zvlášť opečenými kousky hokaido dýně.
Související
-
Lečo bez vajec
Říkávalo se – jaký by byl mazanec bez koření, bez vajec – no, nic moc, ale lečo bez vajec si klidně udělat můžete.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.