Uzenářské lečo

Obvykle v leču jen tak lehce zavoní uzenina – tady to bude naopak.

Ingredience
  • 100-150 g uzeniny (špekáček, gothaj nebo točený salám...)
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 3 papriky – ideálně jedna pálivá
  • 3-4 rajčata
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • případně na špičku nože mleté chilli
  • 3 vejce

Postup:

  1. Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou slaninu, rozpečeme ji a pak přidáme nakrájenou uzeninu a také opečeme.
  2. Přidáme 3 nakrájené papriky, podusíme, pak přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a okořeníme rozemnutou majoránkou. Pokud nemáme pálivou papriku, vyostříme chuť špetkou mletého chilli a dusíme.
  3. V případě potřeby malinko podlijeme – stačí 1-2 lžíce vody.
  4. V závěru vmícháme 3 vejce a necháme vše prosmahnout. Podáváme s chlebem nebo vařenými bramborami.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.