Tvarohové lívance

Těsto vylepšíme nejen tvarohem, ale také ovesnými vločkami.

Ingredience
  • 1 vejce
  • 200-250 ml mléka
  • 2 lžíce tučného tvarohu
  • 2 lžíce jemných ovesných vloček
  • 4-5 lžic hladké mouky
  • špetka soli
  • půl lžičky kypřicího prášku
  • na dokončení – marmeláda a strouhaný tvrdý tvaroh
  • tuk na smažení

Postup:

  1. V mléce rozkvedláme vejce, přidáme a rozmícháme tvaroh a vločky, doladíme špetičkou soli a nakonec vmícháme mouku s prosátým kypřicím práškem.
  2. Na rozehřátém tuku smažíme lívance. Pokud máme pánev s nepřilnavým povrchem, stačí trochu tuku pod první várku a pak už můžeme péci na sucho.
  3. Lívance potřeme marmeládou a posypeme strouhaným tvarohem.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.