Tvarohové lívance
Těsto vylepšíme nejen tvarohem, ale také ovesnými vločkami.
Ingredience
- 1 vejce
- 200-250 ml mléka
- 2 lžíce tučného tvarohu
- 2 lžíce jemných ovesných vloček
- 4-5 lžic hladké mouky
- špetka soli
- půl lžičky kypřicího prášku
- na dokončení – marmeláda a strouhaný tvrdý tvaroh
- tuk na smažení
Postup:
- V mléce rozkvedláme vejce, přidáme a rozmícháme tvaroh a vločky, doladíme špetičkou soli a nakonec vmícháme mouku s prosátým kypřicím práškem.
- Na rozehřátém tuku smažíme lívance. Pokud máme pánev s nepřilnavým povrchem, stačí trochu tuku pod první várku a pak už můžeme péci na sucho.
- Lívance potřeme marmeládou a posypeme strouhaným tvarohem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.