Vepřová pečeně s česnekem
Česnekem byste rozhodně neměli šetřit!
Ingredience
- vepřová pečeně vcelku
- sůl
- pepř
- česnek
- případně trochu sádla
Postup:
- Vepřovou pečeni nakrojíme na plátky, ale nedokrojíme.
- Osolíme a opepříme na povrchu i v zářezech.
- Do zářezů vetřeme utřený nebo prolisovaný česnek, špejlí nebo grilovací jehlou propíchneme, aby zářezy držely pohromadě.
- Dáme do pekáčku s kouskem sádla, mírně podlijeme a pečeme do měkka.
- Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.